Tuesday, 21 June 2011

sambungan..testimoni 2:

luahan pengguna...

Suami isteri tak dapat  zuriat Kami telah mendirikan rumah tangga selama 5 tahun, tetapi masih belum di kurniakan zuriat,tak tahulah apa salah kami. Doktor mengesahkan kedua-dua kami sihat dan mungkin takdir yang tak ada lagi. Saya mengambil USANA hanyalah sekadar memberikan support kepada rakan saya. Namun hajat kami adalah untuk mendapatkan zuriat. Minggu pertama pengambilan USANA, haid saya amat berlainan sekali. Darah keluar melebihi daripada biasa, sehinggakan terasa pening dan terpaksa cuti satu hari. Saya teruskan mengambil USANA, 3 hari selepas haid satu perubahan besar dalam diri saya. Terasa badan ringan, happy, sakit kepala hilang dan ransangan seks semakin kuat. Sekarang ini saya sedang mengandung 3 bulan. Alhamdulillah syukur kpd tuhan.

Migrane yang kronik: Sudah lama saya menderita penyakit migrane yang kronik. Sejak sekolah lagi, tiap kali jumpa doktor pasti ubat poston akan di berikan, sehinggakan pada tahap kritikal. Namum migrane tak juga hilang. Amat berat sekali sewaktu datang haid. Permakanan memang saya jaga selalu, tetapi sesekali datang migrane tuhan sahaja yang tahu deritanya. Sudah sebulan saya makan produk USANA, penyakit migrane dah tak ada lagi. Kepala makin ringan, selalu ceria dan saya perasan kulit muka saya semakin cantik. Saya jadikan USANA sebagai supplement nombor satu harian saya. USANA ternyata berkesan.

Kecing manis 5 tahun: Kaki saya hampir kena potong oleh doktor, saya menghidap penyakit kencing manis sejak 5 tahun yang lalu. Semakin lama semakin teruk, busuk, bernanah dan amat sakit bila tersentuh. Daripada merebak doktor mencadangkan agar ianya dipotong. Tetapi alhamdulillah pada bulan lepas, seorang kawan telah mencadangkan kepada saya untuk mencuba produk USANA, pada mulanya saya tak percaya. Tetapi memang terbukti USANA terbaik, dalam masa minggu pertama, saya boleh tidur lena dan kudis semakin mengering. Doktor juga terkejut melihat perkembangan yang drastik ini. Semenjak hari itu saya terus menggunakan produk USANA. Alhamdulillah.

Sel Darah Putih / Penyakit Pelik :Apa perasaan anda apabila doktor mengesahkan yang penyakit anda tiada ubatnya, hanya menunggu saat kematian dan mustahil untuk sembuh.. Inilah yang berlaku kepada saya apabila disahkan menghidap penyakit sel darah putih. Jarang ada pada manusia 1 nisbah 100,000. ubat hanya sekadar penahan sakit sahaja. Semua jenis ubat doktor pakar, dukun, ramuan kampong saya dah cuba. Tapi masih tak ada perubahan. Sehinggalah saya bertemu risalah seperti ini, terus saya mencuba. Apa nak sayang duit, dah mati tak ada gunanya. Memang semuanya ketentuan dari tuhan. Sebulan saya mengamalkan produk USANA tanpa henti dan mengikut aturannya dengan betul, satu keajaiban berlaku kepada saya. Ketika menjalani pemeriksaan  biasa, doktor saya terkejut. Penyakit sel darah putih saya semakin menghilang dan muka saya semakin merah. Badan saya juga rasa lebih segar. Inilah dia ketentuan dari tuhan. Kini saya bertambah yakin untuk meneruskan kehidupan saya yang mendatang. Ya Tuhan berikanlah aku kesihatan lebih daripada kekayaan, agar aku dapat berbakti kepada mu.  USANA the best.

Penyakit Kulit kronik: 12 tahun anak kami mengalami masaalah kulit yang kronik, kudis serta gatal, 3 hari sahaja sudah nampak perubahan yang ketara serta bertambah baik.

Perokok Tegar / Heavy Smoker : Saya memang seorang perokok yg kuat, sudah 14 tahun sehingga sekarang. Saya selalu rasa semput-semput, penat, lelah dan pada waktu pagi kahak yang amat banyak keluar. Memandangkan saya sudah berumur 40an, sakit dada sudah mula terasa. Doktor mengesahkan yang saya ada masaalah dengan paru-paru akibat tabiat merokok yang kuat. Habis ubat saya makan, tapi rokok tetap jugak hisap. Saya di perkenalkan dengan produk USANA 2 bulan lepas, apa salahnya sedangkan duit rokok saya pun semakin meningkat. Minggu pertama saya mengambil produk ini, kahak keluar (hijau, kuning, putih) tiap-tiap pagi dengan banyak. Produk tetap saya ambil juga. Habis sahaja minggu pertama, terasa satu kelainan pada diri saya. Saya boleh tarik nafas dengan panjang, semput dah tak ada lagi. Dan yang paling ketara, bila hisap rokok, terasa macam mula-mula belajar dulu. Alhamdulillah saya semakin sihat dan terus menggunakannya.

Penyakit Kulit  keturunan : Saya masih bujang, berkulit putih dan juga berkerjaya. Tapi saya agak malu untuk berhadapan dengan kawan-kawan terutama sewaktu bersukan. Saya telah menghidapi penyakit kulit (Keturunan) yang teramat sensitif, terlalu alah pada makanan dan persekitaran. Sehinggakan takut untuk makan yang bukan-bukan terutama makanan laut. Kalau makan udang, maka tak kerjalah saya satu hari, gatal seluruh badan. Dah banyak ubat saya makan, habis sahaja ubat tahan gatal, ianya datang balik. Kawan saya mengesyorkan produk USANA. Minggu pertama makan, macam nak mati rasanya gatal, tapi saya teruskan juga, selepas 3 hari, saya merasakan satu perubahan yang agak ketara pada keseluruhan kulit saya. Rasa gatal dah tak ada lagi, tempat gatal dah mula mengelupas. Saya amat gembira sekali dan kawan-kawan mula perasan perubahan terhadap diri saya. Kalau dulu makanan laut langsung tak boleh makan, tapi sekarang ni semuanya saya makan dan alhamdulillah ianya telah sembuh. Produk USANA memang berkesan.

JANGAN BERPUTUS ASA DALAM BERIKHTIAR,
SETIAP PENYAKIT ADA HIKMAHNYA…

No comments:

Post a Comment